Varför Lendify?

Ett bättre sätt att få dina pengar att växa!

Få bättre avkastning genom att låna ut dina pengar till kreditvärdiga låntagare

  • God och stabil avkastning
  • Nytt tillgångsslag som är okorrelerat med aktiemarknaden. Bankerna har i årtionden fått avkastning på denna typ av tillgångsslag men genom Lendify är den tillgänglig för vanliga investerare
  • Inga dolda avgifter
  • Enkelt att komma igång. Du bestämmer om du själv ska välja vilka lån du vill investera i eller om du vill att kapitalet automatiskt ska fördelas på ett antal olika lån i någon av våra Autoinvestprodukter
  • Enkelt att deklarera
  • Lendify har tillstånd från Finansinspektionen
Skapa konto

Vi är inte en bank

Lendify är inte en bank, utan bygger ytterst på viljan att allokera om bankernas stora vinster till konsumenterna. Då vi har stora kostnadsfördelar jämfört med bankerna och då skillnaden mellan bankernas in- och utlåningsränta är väldigt stor finns det en möjlighet för oss att erbjuda mer rättvisa räntor till både låntagare och långivare. Våra kostnadsfördelar är både operationella, exempelvis har bankerna stora kostnader för nätverk av bankkontor, uråldriga IT-system och en stor mängd anställda, och regulatoriska, ingen utlåning sker från vår balansräkning och därav belastas vi inte av kostnader relaterade till kapitaltäckningskrav. Dessa fördelar gör att vi kan erbjuda låntagare lägre räntor samtidigt som långivarna får högre avkastning genom att de för första gången någonsin erbjuds att investera direkt i konsumentlån.

Att Lendify är en marknadsplats för lån innebär att vi inte omfattas av insättningsgarantin, som faktiskt är ett relativt dyrt alternativ att skydda sina pengar, detta talar dock bankerna sällan om. Vi är även öppna med att det är mer riskfyllt att sätta in pengar hos oss än på ett vanligt sparkonto för att om en låntagare inte betalar och skulden inte kan drivas in av Kronofogden så sker ingen återbetalning. Lendify försöker dock minimera dessa kreditförluster genom att ha en egen kreditförlustfond som syftar till att täcka upp om en låntagare inte kan betala tillbaka sitt lån av någon anledning. Det finns givetvis även likheter mellan bankerna och oss, exempelvis är vi registrerade hos finansinspektionen och vi lägger otroligt mycket kraft på en god kreditvärdering. Men hos Lendify arbetar vi dygnet runt för att dina pengar ska ge avkastning till just dig, inte till någon annan.

Skapa konto

Vi fokuserar på förtroende och stabilitet

Efter finanskrisen 2008 förlorade de etablerade bankerna mycket förtroende från allmänheten. Girighet och orimligt risktagande fick stora konsekvenser och skattebetalarna tvingades täcka upp för bankernas misstag. Det var ur detta som många av peer-to-peer-bolagen i USA och Storbritannien föddes. Dessa liksom Lendify tror att fokus på kunden är det viktigaste för att nå långsiktiga resultat. När banker har så mycket som 10% skillnad mellan inlåningsränta och utlåningsränta på privatlån är det inte svårt att förstå att något är fel. På Lendify tycker vi att spararnas pengar ska vara till nytta för spararen själv, inte för banken.

Något som många av de stora bankerna har, och som Lendify saknar, är etablerade varumärken och förtroende. Därför jobbar vi dubbelt så hårt på detta område och har en nära kontakt med våra kunder. Detta märks väl, och i interna undersökningar får vi mycket goda betyg på såväl kundservice som kommunikation.

Våra engagerade och nöjda kunder hjälper oss även med feedback och förslag på hur vi ska utveckla vårt produktsortiment. Hör gärna av dig om du har frågor eller förslag på förbättringar.

Skapa konto

Vad våra långivare säger

"Sedan aktiemarknaden började kännas skakig har jag fört över mer och mer till Peer-to-peer och Lendify"- Anders 36 år, Göteborg

"Det är fantastiskt att få utbetalningar varje månad. Jag gör roliga saker för räntan och återinvesterar amorteringen"- José 54 år, Tullinge

Förväntad årlig avkastning beräknas efter avgifter och förväntade kreditförluster men före skatt. Avkastningen beror bland annat på låntagarnas kreditbetyg och lånens löptid. Långivare bär kreditrisken och omfattas ej av den statliga insättningsgarantin.